18 Şubat 2007 Pazar

Yusufeli Barajı'na Karşı Protesto Çiçekleri


4 Ocak 2007 tarihli http://www.birgun.net yayınlanan Anadolu Ajansı (AA) imzalı haber:

Yusufeli Barajı'na karşı protesto çiçekleri

yusufeli'ni Yaşatma ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği ile "http://www.m.com/" internet sitesi üyeleri, Yusufeli Barajı'nı protesto amacıyla Çoruh Nehri kıyısında bayramlaşarak, nehre çiçek attı.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapılacak baraja karşı çıkan ve bugüne kadar çeşitli protesto eylemleri düzenleyen dernek ve site üyeleri, nehrin kollarını oluşturan Barhal ve İspir çaylarının birleştiği yerde bir araya gelerek bayramlaştı.

'BİRLEŞİMDE BİRLEŞELİM'
Yusufeli'ni Yaşatma ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Recep Akyürek, "Çoruh Nehri ile birleşimde birleşelim" sloganıyla toplandıklarını söyledi. Akyürek, "Birleşimdeki ilk toplantımızı Ramazan Bayramı'nda yaptık. Bu toplantıları geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz" dedi. Barajın yapılmasının Yusufeli'ye, ülkeye, ulusal değerlere ihanet olduğunu öne süren Akyürek, "Yaptığımız bu iş sadece Yusufeli halkına değil Türkiye'ye yapılan bir hizmettir. Yusufeli Barajı Türkiye'yi zarara uğratıp, ekonomisini çıkmaza sokup, ciddi kayıplara sebep olacak. Bu sözleri 10 yıl sonra herkes söyleyecek" dedi.

"http://www.yusufelim.com/" internet sitesi üyesi Ayhan Kaleli ise Yusufeli Barajı'nın yapımına her zaman karşı olduklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından dernek ve site üyeleri Çoruh Nehri'ne çiçek atarak, tulum eşliğinde halay çekti. AA

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ben bir ispirli olarak bu tepkiyi anlamıyorum bizim yerlerimiz degersiz şimdi orda kimse kalmamış ve ayrıca nehir güzergahinda bir tane degerli yer gösterin yok beş para etmez oysaki o nehir başka ülkede olsa çoktan yapılmıştı şimdi şehirde durup ahkam kesmesinler paralı beyler güzelse gidip yaşasınlar öyle yılda bir gidip 10 gün kalmayla deyil eyer ülkeye yararı varsa benim babamında yeri var gitsin devletin aldıgı dogru bir karardır ve çok geçte kalınmıştır o nehir boşa akmamalı

Adsız dedi ki...

bana biri cıkıp ispirle yusufeli arasında degerli bir arazı göstersinler yok satmaya kalk kimse almaz ve ayrıca coruh güzergahındaki yerler köylerin mezralarıdır ve barajın köylerede zararı yoktur sadece yusuf eli gidecek oda olması lazım kimse yanlış anlamasın ama bu ülke için gerekli onun için kimse kusura bakmasın şu an köylere bakın sadece yaşlılar var genç yok ve kalmak istemiyor nehir üzerinde araziler kimseye yetmez ne koyun ne keçi bakanda yok bir kaç tane dışarda oturanlar ah gitti vah gitti madem o kadar iiii neden terk ettin ben 1970 dogumluyum büyüdüm şunu duydum çoruh akar türkler bakar bunu argo demişler ama bilenler anlar ben bunu yazayım bu proje işlerse biz kazanacagız herkes göreçek enerjiye çok ihtiyacımız var ayrıca ben bunu yazıyorum okuyan arkadaşlar yanlış anlamasın baraj bana yapılmıyor hiç karim yok artık ben yok biz olmalıyız herşey güzel türkiye için saygılar

Adsız dedi ki...

bazı yazıları okuyorum acaba baraj gidecek yerlerin ne katkısı var ülkeye ekonomi diyorlar katkısı çok bir söylesin bu arkadaşlar acaba o yerlerde insanlar mutlu olsa durumu iii olsa türkiyenin diyer illerinde ne işleri var bazı kişler kendini kurtarmış istediyi yerde durumu iii tabi ne olur olmasın yok öyle deminki msj anlattıgım gibi bu ülkede artık ben yok büyük türkiye var ben kaybetmeye razıyım ülkem kazanaçaksa

Mrs Vanda Mariana dedi ki...

Iyi haber yine burada.

Acil uygulama! acil kredi!!

Eger acil kredi ihtiyaciniz var mi? Yatirim kredisi? Yapi kredi? Ögrenci kredi? Borç konsolidasyonu kredi? Isletme kredisi? Is genisleme kredi? Eger uygulama 5 gün süre önce çok hizli ve acil bir kredi gerekiyor? Daha fazla bilgi var üzere hemen (VANDAMARIANA111@GMAIL.COM) Ya (MRSVANDAMARIANA@YAHOO.CO.UK) bize bir mail ...

Doldurun ve devam etmek için acilen dönmek.

Basvuru Of * Adi: ...............
* Adres: ...............
* Sehir: .....................
* Devlet: ........................
* Ülke: ..................
* Cinsiyet: .....................
* Medeni Hali: ...............
* Yas: ........................
* Meslek: ..................
* Gelir Hizi: ..................
* Tel: ........................
* Cep: .......................
* Miktar Talep: ...............
* Kredi Süre: ..................
* Kredi Amaç .....................
* Kisisel e-posta adresi: ......

Selamlar

Mrs Vanda Mariana

loan lending plc dedi ki...

Kredi derecelendirmesi hakkinda bireysel ögrenme, bankalarin yogun çalismalar oldugunu söylemek mümkün olacaktir yapti. Kendiniz adina çalismak için firsat her türlü erisim bu sorunu incelemek istiyorsaniz, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi plc gibi özel bir adres yapmak mümkün kolayca ögrenme sürecinde bireysel kredi notlari. Bir noktada ciddi, bu notlar faydali olacaktir, bankalar size verecektir kredilerin yüzde tadini çikariyor. Yani bu sirket e-posta simdi kredi için geçerlidir: simdi igein_h_yizevbekhai@admin.in.th hemen kredi transferi ile devam etmek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi veriyor. bireysel krediye her türlü hürmet kovan.

(1) Biz is için kisisel kredi vermek.
(2) Biz proje kredisi vermek.
(3) Biz, ögrenci kredi vermek.
(4) Biz konaklama kredi vermek.
(5) Biz insaat kredi vermek.

Eger kredi geri ödemek sizin seçim süresinde geri ödemek bildigi herhangi bir miktar için hemen basvurun. igein_h_yizevbekhai@admin.in.th: Bu e-posta oldugunu.