31 Ocak 2007 Çarşamba

"Yusufeli Barajı'nın Zararı, Yararından Çok"




Birgün gazetesinde 13.12.2006 tarihli haber:



Artvin'in Yusufeli ilçesine yapılacak baraj projesine karşı çıkan Yusufeli İlçesi'ni Güzelleştirme, Yaşatma, Kültür Varlıklarını Koruma Derneği üyeleri, barajın çevreye vereceği zararın getirişinden çok daha fazla olduğunu belirtti. Yetkilileri, "Zararın neresinden dönerseniz kardır" diyerek uyarak Yusufelililer, baraj projesi konusunda pek çok gerçeğin kamuoyundan saklandığını öne sürdü.


'GÖZ GÖRE GÖRE'


Yusufeli İlçesini Güzelleştirme, Yaşatma, Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı avukat Recep Akyürek, baraj projesinin hayata geçirilmesi halinde göz göre göre zarar edileceğini söyleyerek kamuoyunun desteğini beklediklerini belirtti. Bölgede daha önce Deriner Barajı inşaatında yaşanan sıkıntıların Yusufeli'nde de yaşanacağını söyleyen Akyürek, "Bu projede daha yolun başındalar. İleride doğacak milyarlarca dolar zararın yükü yine insanımızın önüne konacaktır. Yılda 10 milyon dolarlık enerji üretilecek diye 4 milyar dolara yakın paranın harcanacağı bu projede neden ısrar ediliyor, anlamakta zorluk çekiyoruz" diye konuştu.


'KÖYLER KADERİNE TERK EDİLİYOR'


Akyürek, yapılan girişimlerden bir sonuç alınamaması karşısında son çare olarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e hitaben bir mektup yazdıklarını ifade etti. Yusufeli İlçesi'ni Güzelleştirme, Yaşatma, Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Akyürek, projede usulsüzlüklerin yanı sıra, teknik eksiklikler de bulunduğunu belirterek, "Projede pek çok teknik aksaklık bulunuyor. Coğrafi yapısı itibariyle ulaşımını sadece vadi yataklarından sağlayan ve 30 bin nüfuslu ilçemiz, tarım arazileriyle, yerleşim yerleriyle adeta ülkeden koparılma aşamasına gelmiştir" açıklamasını yaptı. Baraj inşaatı ile birlikte bölgedeki 60 köyden sadece 3 tanesinin Erzurum ile ulaşımının kalacağını ve diğer 57 köyün ulaşım yollarının tamamen kesileceğini belirten Recep Akyürek, kamuoyunu Yusufeli'ne yapılacak baraj projesine karşı çıkmaya çağırdı.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence de çok doğru. Baraj Olmasın..!!

loan lending plc dedi ki...

Kredi derecelendirmesi hakkinda bireysel ögrenme, bankalarin yogun çalismalar oldugunu söylemek mümkün olacaktir yapti. Kendiniz adina çalismak için firsat her türlü erisim bu sorunu incelemek istiyorsaniz, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi plc gibi özel bir adres yapmak mümkün kolayca ögrenme sürecinde bireysel kredi notlari. Bir noktada ciddi, bu notlar faydali olacaktir, bankalar size verecektir kredilerin yüzde tadini çikariyor. Yani bu sirket e-posta simdi kredi için geçerlidir: simdi igein_h_yizevbekhai@admin.in.th hemen kredi transferi ile devam etmek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi veriyor. bireysel krediye her türlü hürmet kovan.

(1) Biz is için kisisel kredi vermek.
(2) Biz proje kredisi vermek.
(3) Biz, ögrenci kredi vermek.
(4) Biz konaklama kredi vermek.
(5) Biz insaat kredi vermek.

Eger kredi geri ödemek sizin seçim süresinde geri ödemek bildigi herhangi bir miktar için hemen basvurun. igein_h_yizevbekhai@admin.in.th: Bu e-posta oldugunu.

Unknown dedi ki...

Bu konuda arastirma yapiyoruz sizlere bisey sormak istiyorum yusufeli baraji yapilinca burada bulunan hayvan ve bitki varligi ne olacak tasinacak mi yok mu olacak bi bilginiz varsa bana soyleyebilirmisiniz

luis dedi ki...

Merhaba,

Firmamız 210 milyon abonesi oluşan bir çoğunlukla ABD / Kanada çevrimiçi ağı kontrol eder. Kullandığımız teknoloji bize insanlar herhangi birini veya ana arama motorlarında arıyor en iyi, tercih edilen seçenek göstermek için yeteneği sağlar. Biz ABD, Kanada, Avrupa krediler ve çevresindeki pazarlarda arıyor halkımızı ve arkadaşlarınıza göndermek için en iyi tercih seçim arıyoruz. Tüm kredilerin% 1 faiz oranıyla yalnızca mevcuttur. Ciddi Başvuran sadece daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz yukarıda $ 10,000.00 için $ 500,000,000.00 ve değişen krediler sunuyoruz. Biz dahil kredi her türlü sunuyoruz: E-posta: (luisfinanciallsev@gmail.com)


Bireysel krediler:
Finansal illuminati yardım
İşletme Kredileri:
Öğrenci borçları:
İnşaat krediler:
Ev kredileri:
İş genişletme kredileri:
Borç konsolidasyonu kredileri:

Biz test edilmiş ve güvenilir, hızlı ve dinamik olur. Kendine bugün mali sıkıntı gelen serbest ve bu yaşam içinde bırakmak çok tatlı olduğu için gülümsemek olsun. Biz de (illuminati) yol ve kuşaklar boyunca daha ünlü olmak.


1 ila 25 yıl SÜRE DÖNEMİNE GELEN $ 500,000.000.00 USD İÇİN * BİZ KREDİ UP *


Daha fazla bilgi için (luisfinanciallsev@gmail.com): ilgilenen Yanıtla Email edin.
Bilge.
Sayın Boak Koma.